Kaikki tietää endometrioosista- haastattelu DR: n kanssa. Jane Frederick

endometrioosi on epämiellyttävä häiriö, joka vaikuttaa moniin naisiin päivittäisessä elämässä, kun yritetään raskaaksi ja raskaana. Joten halusimme tavoittaa jonkun, joka voisi toimittaa meille vastauksia kaikkiin tärkeisiin kysymyksiin. Tohtori Jane Frederick, kansainvälisesti havaittu hedelmällisyyden lisääntymisentukuri -endokrinologi, oli tarpeeksi ystävällinen istumaan haastatteluun kanssamme. Hän toimitti niin paljon hyödyllistä tietoa siitä, mikä häiriö todella on, kuinka vähentää sen vaikutuksia, jos asut sen kanssa.

Kaikki tietää endometrioosista- haastattelu tohtori Jane Frederickin kanssa

Kysyimme tohtori Frederickiltä kaikki “suuret kysymykset” ja tiivistämme kaikki tiedot, jotka hän antoi meille ihanteelliselta täällä.

Mikä on endometrioosi?

Endometrioosi on epänormaalia kasvusolua, jotka ovat samanlaisia ​​kuin kohtuun sisällä kasvavat. Nämä solut kasvavat kuitenkin kohdun ulkopuolella olevilla elimillä. Niitä löytyy munanjohtimista, suolistosta ja munasarjoista.

Vaikka tarkkaa syytä ei ole, se toimii perheissä- äidissä, sisarissa, tädissä. Se löytyy myös paljon useammin naisista, jotka kärsivät hedelmättömyydestä.

Mitä kehossa todella tapahtuu, kun sinulla on endometrioosi?
Koska solut, joiden on tarkoitus kasvaa kohtuutesi, kasvavat muilla lantion elimillä kudoksen arpia ja tarttuvuuksia voi esiintyä. Tämä kudos voi myös vääristää normaaleja anatomisia funktioita.

Mitä oireita naisten on etsittävä? Mitkä ovat endometrioosin ensimmäiset merkit?

Tämä on vaikeaa, koska monilla naisilla ei oikeastaan ​​ole oireita. Jotkut yksilöt kokevat lantion kipua ovulaation tai kuukautisten aikana, mutta tämä tapahtuu usein myös normaaleille yksilöille. Tämän vuoksi jonkun on vaikea tietää, onko heillä se.

Dr. Frederick sanoo, että jotkut naiset saattavat olla jopa neljännellä raskaudellaan ja he ovat osoittaneet nolla-oireita, sitten mennä C-osastoon ja lääkärit saattavat ymmärtää, että hänellä on endometrioosi.

Kuinka saat sitten diagnoosin?
Diagnoosia epäillään vain tarkastelemalla potilaan perheen sairaushistoriaa ja oireiden mallia. Lopullinen diagnoosi kuitenkin vahvistetaan vain leikkauksella.

Onko endometrioosi perinnöllinen? Kuinka saat sen?

Endometrioosille ei ole tarkkaa syytä. Kuten edellä sanomme, se toimii kuitenkin perheissä. Näet perheitä, joissa äidillä, sisarilla ja tädillä on endometrioosi.

Kuinka se vaikuttaa hedelmällisyyteen?

Endometrioosi vaikuttaa usein hedelmättömyyteen. Itse asiassa 20-50% hedelmättömyydestä kärsii häiriöstä. Endometrioosi vaikuttaa hormonien tuotantoon, munan hedelmöittämiseen ja hedelmöittämiseen käytettävissä olevien munien lukumäärään.

Tämän toisella puolella tohtori Frederick kertoi meille, että hän on nähnyt yksilöitä heidän neljännellä lapsellaan, joka ei koskaan kokenut hedelmättömyyttä tai lantion kipua. On tärkeää pitää mielessä, että taudin vakavuus ei vastaa hedelmällisyyttä.

Ennakoivia tapoja välttää tai vähentää vaikutuksia

Välimeren ruokavalio on osoittanut auttavan endometrioosissa yhdessä muiden hedelmällisyyskysymysten kanssa. Tämän ruokavalion avulla voit hankkia oikeat hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit, joita tarvitaan optimaalisesti toimimaan. On myös uskomattoman tärkeää varmistaa, että pysyt hydratoituna.

Akupunktio (apulaisina lääketieteellisille hoidoille) voi myös olla erittäin hyödyllistä. Se auttaa lievittämään kipua ja auttaa myös yksilöitä poistumaan, jotta normaalit hormonitoiminnot voivat tapahtua. Akupunktio on kuitenkin todella hyvä kaikille hedelmättömyydestä kamppaileville henkilöille. Pohjimmiltaan hormonit eivät toimi ihanteellisena stressiä!

Käytettävissä olevat hoidot

Endometrioosisolujen tukahduttamiseksi on lääkkeitä
Syntyvyyden hallinta voi myös olla erittäin tehokasta ja auttaa kipua
Kirurginen hoito on myös saatavana. Lääkäri menee pienen kaukoputken kanssa, jonka avulla he voivat kuvata alueen. Lääkäri voi mennä laserilla ja vähentää vaurioita purkamalla tai poistamalla epänormaalin kasvun. Tämäntyyppinen leikkaus voi joissain tapauksissa auttaa henkilöä.
Akupunktio toimii myös apulaisina lääketieteellisille hoidoille
Jotkut endometrioosilla kärsivät naiset voisivat tarvita IVF: tä raskaaksi. Hyvä uutinen on, että IVF: llä on erittäin korkea onnistumisaste, joten jopa vakavien endometrioosin tapauksissa voit silti tulla raskaaksi. Hyvä asiantuntija, kuten tohtori Frederick, voi ohittaa arpiputket ja auttaa munia tulemaan alkioksi.

Mitä sanoisit naiselle, joka juuri sai selville, että hänellä on endometrioosi? Mitkä hänen ensimmäisen askeleen on oltava?

Ensinnäkin, etsi asiantuntija. Tässä on joitain asioita, joita haluat etsiä.

Haluat etsiä sellaista, joka on osoittanut menestyksen endometrioosipotilaiden kanssa.
Muista tarkistaa, että valitsemasi lääkäri on vakuutus ja olet paikallinen.
Katso heidän bio- ja katso, ovatko he hallituksen sertifioituja lisääntymis hedelmättömyydessä endokrinologiassa.
Et halua nähdä tässä tapauksessa vain keskimääräistä OB/GYN: tä.
Muista myös tutustua heidän Yelp -arvosteluihinsa ja nähdä, mitä muut naiset ovat ajatelleet!

Dr. Frederick has over 30 yearsKokemus, tämä on jotain erittäin tärkeätä harkita yrittäessäsi löytää oma asiantuntija. Hän sijaitsee Orange Countyssa, Kaliforniassa, joten kaikkien endometrioosin sokaalisten mamien on tarkistettava hänet! Voit asettaa tapaamisen hänen kanssaan täällä tai tarkistaa hänet Instagramissa saadaksesi lisätietoja. Rakastimme kykyä keskustella hänen kanssaan ja toivomme, että tämä on auttanut sinua antamaan sinulle paremman käsityksen endometrioosista.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *